tt

 

Anmälan är öppen!

Torenälvens Skädhundsklubb meddelar att det nu är möjligt att anmäla sig till 2017 års upplaga av Tobacco Trail och inte bara det-vi har en massa nyheter!

Ny startplats
2017 kommer Tobacco Trail att starta från Café Sport, Luossavaara, Kirunas välkända slalombacke, nästan mitt i stan. Det ger oss en fantstik möjlighet att skapa ett spännade evenemang för både hundförare och publik vid både start och målgång med hjälp av Café Sport. Området är perfekt för tävlingen med massor av plats för hundförare, fordon och hundar samt förfriskningar och underhållning på Café Sport. Mer information kommer snart.

Nytt tävlingsformat
Det är också en hel del ändringar i tävlingsformatet.  I ett försök att nå fler hundförare, vare sig du är nybörjare eller veteran, presenter vi nu en juniortävling så väl som en kortare begränsad klass. På den längre distansen har vi ändrat vilopolicyn i ett försök att fler team ska komma i mål och för att göra tävlingen mer strategisk och spännande. Ta dig tid att läsa på om de olika klasserna innan du bestämmer vilken klass som passar bäst för dig ,utifrån din erfarnhet och dina träningsmål.
 
Välkommen till Tobacco Trail 2017!
 
 
Juniortävling
 För första gången kör vi en juniortävling (ålder 15-18 år) .
Tävlingen är totalt 88 km lång,( 44km+44km) från Luossavaara till Jäkkälä och tillbaka. Start kl 16.00 lördag den 25 mars. När spannen kommer fram till Jäkkäla så stnnar de där över natten. Hemfärden start kl 07.00 på söndag morgon. Vinnartiden beräkns efter målgång. Startavgift 1000 SEK

Begränsad klass kortare distans (6-8 hundar)
Totalt 174 km (87km+87km). 
Start vid Luossavaara till Övre Soppero  och tillbaka. I Över Soppero är det 6 timmars obligatorisk vila plus tidsutjämning. Start kl 16.00 lördag den 25 mars. Startavgift 2000 SEK
·         

Öppen klass (8-14 hundar).
Totalt 334 km(87km+80km+80km+87km)
Start från Luossavaara via Övre Soppero till Saivomuotka och tillbaka.
Det är 6 timmars obligatorisk vila i Övre Soppero I, plus tidsutjämning. I övrigt finns ingen obligatorisk vilopot. All vilotid ska tas ut när ditt hundspann behöver det, antingen på checkpoints eller ute på spåret. Den här ändringen är införd för att uppmuntra hundförarna att lägga upp sin egen vilo-/körningsstrategi utifrån den träning de gjort. Och för att bättre kunna se till hundarnas behov under tävlingen och inte bara ta ut den minimum vilotid som tidigare funnits. Veterinärer kommer att finnas på plats för att kontrollera hundarnas tillstånd under hela tävlingen. Start kl 15.30 lördag den 25. Startavgift 3500 SEK. Vårt mål är att fler spann än tidigare ska passera mållinjen och gärna med full hunduppsättning!

 Tack för att du stöttar klubben och Tobacco Trail 2017!
 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter